24 Kasım 2014 Pazartesi

YSK DEKORASYON

 Eviniz için farklı ve popüler bir dekorasyon tarzı oluşturmak istiyorsunuz ancak nasıl bir tarz seçeceğinize karar veremiyorsanız. Ev dekorasyonunda tercih edilen tarzları göz önüne alarak fikir oluşturabilirsiniz. Genel olarak ev dekorasyonunda sürekli farklı ve yeni modeller geliştirilse ve esasen ev dekorasyonu tam olarak uzman bir iç mimar tarafından evinizin özelliklerine göre belirlenecek olsa da, yine de işe başlamadan önce zihninizde farklı fikirlerin oluşması için en fazla tercih edilen ev dekorasyonu çeşitlerini bilip bunları göz önüne almanızda yarar vardır. Siz tarzınızı belirlediğinizde zaten gerisi daha kolay gelecek ve her şey sizin hayal gücünüzün sınırlarında gelişecektir.




 


Ev dekorasyonunda klasik tarz
Dekorasyonda klasik tarz seçmeniz demek el işlemeli mobilyalardan veya uzman bir dizaynerin elinden çıkmış mükemmel ve farklı mobilya çeşitlerinden hoşlanıyorsunuz demektir. Çünkü klasik tarzda tercih edilen mobilyalar bu tarz mobilyalardır. Klasik tarzda tercih edilen renkler daha çok kemik rengi, krem rengi, bej rengi gibi natürel olarak ifade edilen renklerdir. Klasik tarzın bir diğer özelliği de aksesuar olarak cam ve benzeri parlak ürünlerin kullanılır olmasıdır. Bununla birlikte klasik tarzda perde seçimi yine natürel, sehpa da aynı şekilde klasik tarza uygun olmalıdır.

Modern tarz
Modern tarz daha çok gençlerin tercih ettiği bir tarzdır.Modern tarzda düz çizgiler kullanılıp her şey daha da gösterişlidir. Bu noktada modern tarzda daha çok deri döşemeler ve mobilyanın yanında kullanılan metal objeler ön plana çıkmaktadır. Modern tarzda ayrıca aydınlatma çeşitleri de önemlidir. Bunun için doğrudan ışık veren abajur veya güzel alçı çalışması ile yapılacak olan gizli bir aydınlatma da kullanılabilir. Orta ise sehpa tarzı ürünlerde cam olanlar tercih edilmektedir.

Country tarzı dekorasyon
Country tarzı rahatı seven aileler tarafından tercih edilen bir tarz olup bu tarzın asıl renkleri mavi ve beyazdır. Ancak tabi ki farklı renkler de kullanılabilir. Country tarzında kullanılan koltuk kumaşlarının dokusu pamuk gibi doğal dokulardır ve koltuklar oldukça gösterişli, iri ve büyük koltuklarıdır. Minderleri de aynı şekilde gayet hacimli ve büyük minderlerdir. Country tarz dekorasyonda koltukların genel görünümü; çizgili,büyük kareli, çiçekli desenlerdir. Bu tarzda halı seçimi de önemlidir ve seçeceğiniz halı küçük bir halı olmalıdır. Tamamlayıcılara gelince de tamamlayıcı olarak doğal mobilya rengi yerine boyanmış ve daha sonra eskitme kullanılmış mobilya ürünler tam olarak country tarzını yansıtacak olan mobilyalardır.


Minimalist tarz
Minimalist olarak adlandırılan dekorasyon tarzı ise geniş veferah ortamlarda tercih edilen bir tarzdır. Bu tarzda neredeyse beyazın dışına pek çıkılmamaktadır. Eğer beyaz harici kullanılacaksa bu siyah veya natür renkler olmalıdır. Minimalist tarzda odaya zenginlik katacak fazlalıkeşyalardan uzak durulur. Çünkü maksat ferahlık olduğu için daha çok her odanın bilindik eşyaları bu tarza uygun seçilip ihtiyaç olmadıkça fazlalıktan kaçınılır.Minimal tarzda tarzı yansıtması için aydınlatma kullanılmaktadır. Bunun için de küçük beyaz sehpa üstü abajurlar veya yere sabit yine beyaz aydınlatmalar kullanılmaktadır. Halı olarak ta yine mobilya rengine uygun tek renk veya kendinden desenli sade halılar kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder